Sunday, 10 September 2017

Squad A1-15

Hai awaa. Tadi kan tengah siapkan assignment tetiba pulak mcm nak update entry blog. Hahahaha dah lama rasanya tak update. K k k k lets start. Patutnya entry kali ni di post bulan 7 haritu, tapi lupa + busy + malas + whatever. But kali ni dah rajin la sikit. Mata pun still lagi fresh even dah pukul 1.45 pagi. Esok kelas pukul 9 woiii. Kahkahkah k tak kesah pun. 

Kenapa bulan 7 ? Sebab bulan 7 2017 genap setahun kami bergelar roomates. Ya Allah, dah setahun ke ? Hmm hmm cepatnya masa berlalu. 
Tik tok tik tok k joking laa. Hahaha nak tahu tak roomates kita kan semua baik baik dan memahami kita. Senang cerita semuanya seKEPALA, seKAKI, dan seGILA. 
Yang lagi patut kami berenam tapi sorang dah keluar sebab dia 
dapat tawaran ke Uitm *k sedih

Pejam celik pejam celik sem 3 dah pun hampir melabuhkan tirai. 1 tahun setengah ni banyak kenangan kita bina kan. Fina bersyukur sebab diorang selalu faham fina. Walaupun kami dah berlima tak bermakna kami tak bahagia. Hidup perlu diteruskan. HAHAHAHAHAHAH !!!!! Almost kan orang cakap dak nurse dengan account susah nak sekepala semua. Tapi kan macam bohong jer. Bilik A1-15 ade lima, dua accountancy tiga nursing. Dulu sebelum ika keluar kami sama rata taw 3 nurse 3 acc. Tapi sbb Ika dah keluar berkuranglah ahli acc sorang. Hidup dengan dak nursing ni kadang annoying sebab diorang beljar lain dari acc kan. Lagi lagi waktu diorang tgh hafal ubat ke penyakit ke haaa. Dah mula la waktu diorang menjampi. 
KAHKAHKAHKAH *evil laugh


Annoying tu lah buat i rasa macam berat nak lepaskan awak semua taw. Ingat, jangan dengar ape orang nak burukkan kita. Ape yang kita buat, itu antara kita dengan Tuhan. Mulut manusia kita takleh tutup. Its say like " Silent is better. " I really do love you buddies till Jannah Insya Allah. Walaupun kita berlainan course, kelas, kawan, lecturer, asal, tapi kita tetap satu agama kan. Terima kasih sebab tak pernah jemu layan kerenah fina. Fina tahu fina baik tapi hahaahahhaah k maaf. Janji kita datang sini untuk belajar rajin rajin, graduate sama sama. Mana tahu nnti kita boleh sambung lagi jauh kan. Amin !

I hope you guys bertabahla hadapi perangai fina eh. Lagi setahun kita bersama thenwill go out for practical. Kita sama sama penuhi masa yang ade ni. And tak lupa jugak nak wish " SELAMAT BERPRAKTIKAL " esok ye anak anak. Tabahlah untuk sem akan datang sebab makin banyak yang akan kalian lalui. Banyak pahala kita rawat orang ni. Zaman sekrang orang anggap nurse ni leceh tapi diorang tak tahu kehebatan seorang nurse. Ganjaran yang Allah berikan sangat luas. Berkhidmat la dengan baik. Penat lelah anda adalah ganjaran anda untuk di akhirat. 
Last but not least i feel so sleepy dah. Nak buat pesanan ni :

  • Kasih sayang fina terhadap awak takkan pernah pudar taw. Akan selalu kukuh hingga nafas terakhir. Maaf andai pernah terguris atau terasa hati. If ade tak puas hati bagitahu aa depan depan jangan sorok eh. Untuk sha, fae and ira, belajar rajin rajin eh. Kekalkan status dekan tu. Kalau kurang usahakan lagi. Insha Allah boleh. Being a nurse memang banyak cabaran and serious fina respect all of you. Even penat you all tetap layan kerenah fina, pastu kita spent time sama sama kan. To Ila, please forever be my patner lewat gi kelas. Hahaha k joke. Lala, sama sama kita struggle untuk dean list eh. Ingat niat kita datang sini, kalau kau lalai aku ingatkan. Tapi kalau aku yang lalai, kau pulak yang sedarkan aku ehh. Sama sama bangkit sama sama jatuh. K malas nk panjang panjang takut nanti hujan turun. Nanti free kita g celebrate our ANNIVERSARY kita ehh. Hahahahaha and last thankyou sbb selalu hiburkan fina dengan stupid jokes tu. Saraghae squad !!

Sekian sahaja, Terima Kasih dan Selamat Malam :)

Sunday, 28 May 2017

Im back againnn !!!!




Hai awakk.. Rindu kita tak?? Hahahah first sorry sebab lama menghilang kan diri.
 For a long time fina tak bukak blog cause im too busy with study.
 Well dakk dakk uni memang macam ni. Mana sempat nak hadap laptop pas update story ke ape ke macam sekarang ni haaa. Ni pun ambk masa kejap lepas siap siap kemas rumah then tunggu nak tido. Tak boleh tido lewat sebab esok nak bangun sahur. Nak tolong mak masak lagi. Nasib anak dara kan? Hahahahah but fina suka okay bangun pagi masak masak pastu kejut adik adik bangun sahur dengan perangai masing masing. Geram je nak simbah air kalau yang jenis liat ni haa. Kahkahkah contohilah saya sebagai seorang kakak yang baik.

Haaaa sekarang ni kan fina dah start cuti sem 2. Alhamdulillah selesai sudah dua sem belajar. Lagi empat sem ni hmm. Mohon bertabah wahai hati. Walaupun dah dua sem, masih banyak yang perlu fina pelajari. Dapat cuti dua bulan memang happy. Seminggu sebelum puasa dah habis pastu lepas raya pulak masuk untuk sem 3. Tapi kadang bosan jugak duduk rumah jer. Ingat bila dah duk asrama dapat la experience puasa tanpa mak ayah tanpa keluarga, tapi tak pun. Still macam tahun tahun sebelumnya. Alhamdulillah dapat jugak rasa Ramadhan tahun ni kan. Harap lebih baik dari tahun tahun sebelumnya.

Hehehe insha Allah fina cuba untuk update story dari hari ke hari. Mungkin seminggu sekali kot. Takpun dua kali seminggu. Depends on my mood, my schedule and so on. Acecece siap ade schedule lagi ni haa. Well i feel dah mcm housewife pulakk. Ehh lek lek lambat lagi. Ni cuma demo baru or sekadar latihan untuk masa depan. 
K k k k i have to sleep. Make sure bangun sahur ye wakk. Last,

 ''SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK.''